Leeuw van de Export 2022
-

​​​​Deze enige producent van zachte gelatinecapsules in ons land zag al het licht in 1865. Vandaag legt het Wijnegemse bedrijf zich toe op zeer complexe formules op maat en exporteert het naar 30 landen wereldwijd. Naast farma vinden de capsules hun afzet in de niche van voedingssupplementen voor de mens en kleine huisdieren. Om klanten maximaal te ontzorgen, neemt Lambo Laboratoria vandaag steeds vaker ook het eindverpakkingsproces over in plaats van in bulk te leveren.

Het bedrijf zet sterk in op product- en procesinnovatie, waaronder een gelatinecapsule op basis van uitsluitend plantaardige gelatine, een halallijn en een nieuw productieprocedé voor zijn farmaceutische producten. Van de omzet komt 78% uit export, waarvan het leeuwendeel wordt gerealiseerd in de buurlanden, Italië en Polen. Al lonken er ook verre markten. Zo bekijkt Lambo Laboratoria met een lokale partner de mogelijkheden om voedingssupplementen te verdelen in Centraal-Afrika.

ID Lambo Laboratoria

  • Locatie: Wijnegem
  • Aantal medewerkers: 67 voltijdequivalenten (België)
  • Omzet (2021): € 16.078.018
  • Exportaandeel in de omzet (2021): 78%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export (buiten het VK):  12%
  • www.labo-lambo.be

Benieuwd wie de andere kanshebbers waren?

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors