Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2013

In de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’ ging de Leeuw van de Export 2013 naar logistiek dienstverlener H.Essers. Het familiebedrijf voert dan wel geen afgewerkte producten van eigen makelij uit, vanuit Genk exporteert het wel logistieke diensten en expertise naar 163 landen in Europa en daarbuiten. En dat met eigen mensen, eigen middelen en eigen systemen.
 

Decennialange geschiedenis

Dat H.Essers op een uitgebreid trackrecord kan bogen, staat buiten kijf. “Mijn grootvader is in 1928 gestart met veevervoer, waarna mijn vader en zijn broer in de zaak zijn gestapt”, vertelde gedelegeerd bestuurder Hilde Essers kort na de uitreiking van de Leeuw van de Export. “Vanaf de jaren 50 begonnen ze met internationaal transport, vooral naar Spanje, Italië en Duitsland. In 1980 is daar ook warehousing bijgekomen. Anno 2013 zijn we internationaal actief in chemie, farma en het vervoer van hoogwaardige goederen.”
 

Strategische keuzes

“Door de jaren heen probeerden we ons altijd te onderscheiden door strategische keuzes te maken en in te zetten op specifieke niches”, aldus Hilde Essers. “Enerzijds zijn we organisch met onze klanten meegegroeid. Anderzijds hebben we een aantal strategische overnames gedaan. Bovendien blijven we continu investeren in onze IT. Terwijl andere transportbedrijven vaak met externe softwarepakketten werken, ontwikkelen wij die zelf en stemmen we onze systemen af op de noden van onze klanten.”
 

ID H.Essers (2012)

  • Locatie: Genk
  • Aantal medewerkers: 3.738
  • Omzet: 388,3 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 84%
  • Aanwezig in: 163 landen
  • Website: www.essers.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors