Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2003

Tientallen internationale designawards rijfde Extremis al binnen. Bijzonder relevante prijzen voor de ontwerper en verkoper van innovatief design buitenmeubilair. In de trofeeënkast prijkt ook de Leeuw van de Export 2003 in de categorie ‘Young Exporter’. Dirk Wynants, oprichter, hoofdontwerper en Big Boss van Extremis, herinnert zich de uitreiking nog alsof het gisteren was: “De verwondering was groot omdat we nog zo klein waren!”
 

Internationalisering als eerste reflex

Extremis bestond nog maar vijf jaar, maar de ambities waren van meet af aan internationaal. Dirk Wynants: “In onze niche moeten we wel. Ik herinner me dat we als een van de eerste alleen prijzen in euro gaven. Wat een soep! Niemand was al mee en we moesten voortdurend omrekenen. Maar ik was dolgelukkig met de euro: gedaan met al die wisselkoersen.”

Anno 2015 zijn echter niet de eurolanden, maar wel de VS de grootste exportbestemming van Extremis. “Ook in Japan zijn we succesvol,” voegt Dirk Wynants toe, “mede dankzij onze lokale partners. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een Japanse vertaling van onze catalogus, daar volstaat onze Engelstalige communicatie niet zomaar.”
 

Internationalisering als eerste reflex

Ook ruim tien jaar na de overwinning op de Leeuw van de Export tast de grote baas van Extremis nog elke markt zelf af. Dirk Wynants: “Doorgaans schat ik het potentieel ter plaatse in. Dat kan alleen door er te zijn en te praten met de inwoners. Het persoonlijke contact vind ik het leukste aan internationalisering. Dat is mijn belangrijkste inspiratiebron. Ik word uitgenodigd bij mensen thuis – of omgekeerd – en dan koken, eten en leven we samen. Pas dan leer je een land en de lokale gewoontes kennen. En dat is cruciaal in de designsector!”
 

ID Extremis (2015)

  • Locatie: Poperinge
  • Aantal medewerkers: 30
  • Omzet: 7,5 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 80%
  • Aanwezig in: 80 landen
  • Website: www.extremis.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors