Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2007

In 2007 mocht Duvel Moortgat het glas heffen op de titel van Leeuw van de Export in de categorie ‘Best Performer’. Ook in de jaren na de overwinning bleef het zakencijfer van brouwer alleen maar de hoogte ingaan. Het bedrijf uit Puurs slaagde er bovendien in om zijn internationale portefeuille aan speciaalbieren verder uit te breiden.
 

Écht internationaal

“In tien jaar tijd maakten we een metamorfose door van een Vlaams naar een echt internationaal bedrijf”, vertelt Daniel Krug, COO van Duvel Moortgat. “In 2015 vond twee derde van onze verkoop plaats in het buitenland. In onze prioritaire markten – Nederland, Frankrijk, het VK en de VS – hebben we jaren geleden al dochterondernemingen opgericht.

Naast een stevige organische groei versterkten we ons ook door een aantal acquisities. Terwijl we vroeger veel afhankelijker waren van ons boegbeeld Duvel, maakten we geleidelijk de shift naar een breed portfolio van speciaalbieren.”
 

Eigenheid troef

“We zijn een familiebrouwerij én een brouwerijenfamilie”, voegt CEO Michel Moortgat toe. “Na een overname investeren we soms erg zwaar in zo’n bedrijf. Kwaliteit is immers een obsessie, die moet overal top zijn. Maar we zijn heel decentraal georganiseerd: synergieën zijn voor ons geen must.

Meer nog, het is juist een troef dat elke brouwerij zoveel mogelijk zijn eigen karakter bewaart. Daarom proberen we ook de stichters en bestaande equipes aan het roer te houden. Als je gemotiveerde teams hebt die waar ook ter wereld enkele kernwaarden delen, maar toch hun eigenheid bewaren: dan ben je internationaal goed bezig!”
 

ID Duvel Moortgat (2006)

  • Locatie: Puurs
  • Aantal medewerkers: 1.188
  • Omzet: 310 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 66%
  • Aanwezig in: 70 landen

Website: www.duvelmoortgat.be

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors