Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2009

Pionieren zit DEME in de genen. De winnaar van de Leeuw van de Export 2009 ontpopte zich in de jaren na de victorie van bagger- en landwinningsbedrijf tot multidisciplinaire waterbouw- en milieugroep. CEO Alain Bernard: “De toekomst ligt op zee, laat ons daar slimme en duurzame dingen doen.”

“Ons land huisvest twee van de vier leiders in de wereldwijde baggersector”, gaat Alain Bernard verder. “Een groot deel van de branche zit trouwens geconcentreerd in de Lage Landen. Dat hebben we te danken aan de knowhow die we al sinds de 19e eeuw opbouwen in onze thuismarkt: onze grote rivieren en de Noordzee met zijn sterke stromingen, getijdenwerking en grillige weersomstandigheden.”
 

De zee als gemene deler

Maar de baggermarkt is sterk cyclisch. Om het risico te spreiden, besliste DEME om zijn activiteiten te diversifiëren. Gemene deler is de zee: diepzeeboringen, bouw van kaaien en dijken, ontginning van mineralen op de zeebodem, berging van wrakken …

“We groeiden gestaag uit tot een geïntegreerde waterbouwgroep en begonnen onze klanten totaaloplossingen aan te bieden”, voegt Alain Bernard toe. “Maar ook op hernieuwbare energie blijven we fors inzetten. Zo gingen we een participatie aan in C-Power, het consortium achter het allereerste offshorewindpark voor de Belgische kust.”
 

ID DEME (2015)

  • Locatie: Zwijndrecht
  • Aantal medewerkers: 4.600
  • Omzet: 2,35 miljard euro
  • Exportaandeel in de omzet: 70%
  • Aanwezig in: 67 landen
  • Website: www.deme-group.com

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors