Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

OTN Systems: “Wij moeten vooral spitsvondig uit de hoek komen”

ALLE SPOTS OP ONZE GENOMINEERDEN VOOR DE LEEUW VAN DE EXPORT 2021

“Dat we met technologie uit Vlaanderen de energietransitie in Australië mee in goede banen leiden, is in feite wel straf”, zegt OTN Systems’ Chief Product Officer Jurgen Michielsen. “Alleen staan we er in de dagelijkse rush te weinig bij stil hoe uniek onze activiteit wel is.” Met een exportaandeel van 91% in de omzet (2020), is de Olense techspeler sowieso een uitstekend voorbeeld van succesvol internationaal ondernemen. Een meer dan verdiende kandidaat-Leeuw.

ID OTN SYSTEMS (2020)

· Locatie: Olen

· Aantal medewerkers: 96,8 voltijdequivalenten (België)

· Omzet (2020): € 32.168.000

· Exportaandeel in de omzet (2020): 91%

· Aandeel niet-EU-landen in de export: 77%

· www.otnsystems.com

Zoeken naar unieke positie in de markt

Na jarenlang onder de vleugels van Siemens en daarna Nokia Siemens ging de businessdivisie solo in 2008: OTN Systems was een feit. Er kwam een managementbuy-out met ondersteuning van de Gimv, gevolgd door een zoektocht naar een eigen positie tussen de reuzen van de telecommarkt.

De Olense techspeler mikt met zijn toepassingen bewust op energie en transport, twee industriële sectoren die wereldwijd in volle transformatie zijn. Hun technologie laat toe om verouderde telecominfrastructuur te migreren en de nieuwe netwerken vervolgens efficiënt te beheren.

Jurgen Michielsen: “Vandaag mogen we gerust zeggen dat we onze twee niches op onze duim kennen, we investeren daar dan ook zwaar in. Voor die specifieke expertise en ervaring komen klanten bij ons aankloppen. Onze technologie verschilt niet zo gek veel van die van de telecommastodonten, maar wij ontwikkelen en implementeren wel volledig op maat van onze industriële klanten. We zijn de partner die met de ontbrekende schakel komt om zijn toepassingen vlot te laten draaien.”

Wereldwijde interesse voor uniek product

Want dat is de levenslijn van OTN Systems: hun continue zoektocht naar innovatie en vooral differentiatie ten opzichte van de grote marktspelers. Jurgen Michielsen: “Vergeleken met het Verre Oosten kampen we hoe dan ook met een serieuze loonhandicap. Daarbij komt dat onze concurrenten over een veel indrukwekkender R&D-machine beschikken dan wij. Dus wij moeten vooral spitsvondig uit de hoek komen.”

Het is een aanpak die duidelijk aanslaat. Dat OTN Systems zelfs in dat Verre Oosten stilaan vaste voet aan de grond krijgt, is het beste bewijs. Maar ook dat de schaalgrootte van de projecten en bijbehorende budgetten in hun orderboek jaar na jaar toenemen.

OTN Systems is in meer dan 70 landen en op elk continent actief. Daarvoor kan het bogen op een netwerk van technische partners en lokale verkoopkantoren. Die krijgen op hun beurt alle nodige ondersteuning vanuit het supportteam in Olen.

Menselijke kant van de business uitspelen

Op minder dan 15 jaar zo’n internationale organisatie uitbouwen, daar zijn ze terecht trots op bij OTN Systems. Al zetten ze er zich indertijd met een klein hartje aan: “Voor de managementbuy-out zorgde het internationale merk Siemens voor onze commerciële power. Toen we losgekoppeld werden van hun verkoopkanalen, waren we plots de nobele onbekende en bovendien een kleine kmo. Gelukkig kopen mensen van mensen: onze klanten bleven trouw aan hun bestaande contactpersonen.”

“Die menselijke kant van onze activiteiten blijven we nog altijd volop uitspelen”, vervolgt Jurgen Michielsen. “In onze buitenlandse verkoopkantoren, bijvoorbeeld, krijgt een commerciële medewerker steevast een meer technisch onderlegde collega uit ons hoofdkantoor als sidekick. Die nauwe wisselwerking tussen onze verkoops- en technische organisatie biedt klanten de garantie dat wij zowel in onze exportmarkten als vanuit Olen klaarstaan om hen te ondersteunen. Dat gevoel van nabijheid, ondanks de afstand, appreciëren ze enorm.”

Wat de toekomst brengt? “Het telecomlandschap is voortdurend in verandering. Als je de huidige technologische mogelijkheden vergelijkt met deze van pakweg 20 jaar geleden, dat is een verschil van dag en nacht. Wel hebben we op innovatievlak de nodige stappen gezet om vandaag relevanter te zijn dan 20 jaar geleden.

Samen met Dirk Van den Berghen, onze CEO sinds begin 2016, kozen we onder meer voor de versnelde ontwikkeling van een innovatieve portfolio om de oudere generatie van industriële telecommunicatie schakelsystemen te vervangen. Ook de komende decenia zullen we onszelf blijven heruitvinden, daar ben ik van overtuigd.”

Op woensdagavond 29 september reikt FIT de Leeuwen van de Export uit. Om welgekende redenen gaat de awardshow ook dit jaar virtueel door. Schrijf u in voor de livestream via www.leeuwvandeexport.be.

Ontdek de 6 genomineerden voor de Leeuw van de Export 2021.