Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2004

Tien jaar na de eerste overwinning van Waterleau op de Leeuw van de Export 2004 – in de categorie ‘Young Exporter’ – moest het bedrijf onverwachts afscheid nemen van medeoprichter en CEO Luc Vriens. Bart Goedseels, zijn vroegere rechterhand, nam het roer over. De milieugroep bleef sinds 2004 hoge toppen scheren en bracht eind 2014 zijn hoofdkantoor onder in de vroegere conservenfabriek van Wespelaar.
 

Niets aan het toeval overlaten

“De vier natuurelementen zijn onze corebusiness”, aldus Bart Goedseels. “We bouwen water- en luchtzuiveringsinstallaties, afvalvergistingscentrales en systemen voor energierecuperatie. Vooral in de voedingsindustrie hebben we een leiderspositie, onze brouwerijklanten volgen we overal ter wereld. Voor overheidsprojecten leggen we ons heel bewust toe op een selectie van landen. Daar volgen we de grote infrastructuurprogramma’s op de voet. We kiezen er lokale partners en analyseren de markt. Kortom, niets laten we aan het toeval over.”
 

Zeg niet ‘klanten’, maar ‘partners’

“Vroeger gingen we soms opportunistischer te werk, maar de ervaring leert ons dat met losse flodders schieten zelden oplevert”, weet Bart Goedseels. “Internationaal ondernemen vergt veel geduld en een flinke dosis empathie, want elke businesscultuur is anders. Ook cruciaal: zelfs al breng je alle knowhow binnen, je paternalistisch opstellen is uit den boze. Om vlot samen te werken moet je klanten altijd als evenwaardige partners beschouwen.”
 

ID Waterleau (2015)

  • Locatie: Wespelaar
  • Aantal medewerkers: 400
  • Omzet: 84 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 90%
  • Aanwezig in: 11 landen
  • Website: www.waterleau.com

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors