Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2012

In 2012 mocht Waterleau zich voor de tweede keer Leeuw van de Export noemen. Het innovatieve milieubedrijf uit Herent (Leuven) won de prijs in 2004 al eens in de categorie ‘Young Exporter’ en bleef sindsdien groeien als kool.

Met internationale projecten in water- en luchtzuivering, afvalverwerking en nieuwe energie, wist het bedrijf de wereld te veroveren. Anno 2012 kon Waterleau ruim 1.000 referenties in 80 landen voorleggen. De bekroning in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’ was dan ook meer dan terecht.
 

Stevige groei

Sinds de eerste overwinning ging Waterleau sterk vooruit: van 30 medewerkers in 2005 naar maar liefst 350 medewerkers in 2012. Al is er nog meer veranderd. CEO Bart Goedseels: “Ons internationale netwerk is veel groter geworden. Dankzij nieuwe kantoren in opkomende markten zoals China en Brazilië, is onze buitenlandse aanwezigheid enorm versterkt. Maar ook onze middelen en competenties zijn fel toegenomen.”
 

De vier elementen

“Toen ik in 2000 samen met vier collega-ingenieurs Waterleau oprichtte, zijn we begonnen met uitsluitend waterzuivering”, aldus Bart Goedseels. “Door zowel overnames als onze eigen ontwikkelingen zijn daar luchtzuivering, afvalverwerking en hernieuwbare energiebronnen bijgekomen. Het resultaat? We beschermen de vier elementen – water, lucht, aarde en vuur – en bieden antwoorden op grote milieu-uitdagingen  Waterleau is het levende bewijs dat je in tien jaar tijd vanaf nul kan uitgroeien tot een topspeler op de internationale markt.”
 

ID Waterleau (2011)

  • Locatie: Herent (Leuven)
  • Aantal medewerkers: 350
  • Omzet: 75 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 86%
  • Aanwezig in: 80 landen
  • Website: www.waterleau.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors