Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2022

Winnaar categorie 'Maximaal 49 werknemers'

Ontstaan als innovatiepoot van mediagroep Corelio bedient deze techspeler uit Heverlee vandaag ruim 80 krantentitels in 13 verschillende landen met zijn software. Met de SaaS-toepassing van Twipe lees je de digitale krant op een gebruiksvriendelijke manier, zowel via webbrowsers als mobiele apps. Verder laat de technologie toe om leesgedrag te monitoren en lezers nieuwsselecties op maat aan te bieden.

Onder meer Le Monde, The Telegraph en The Daily Mail staan op de referentielijst van Twipe. Het bedrijf is actief in onze buurlanden, Italië, Scandinavië, het VK en de VS, samen goed voor een aandeel van liefst 92% in de omzet. Naast softwareontwikkelaar positioneert Twipe zich als thought leader binnen zijn niche, onder meer door deel te nemen aan wetenschappelijke onderzoekstrajecten. De inzichten hieruit deelt het via publicaties, gespecialiseerde congressen en zijn eigen blog. Naast verdere groei in de VS en het VK wil Twipe de komende jaren ook dieper binnendringen in het Duitse medialandschap.

 

De komende jaren willen we een tech scale-up uitbouwen die in de Champions League van de nieuwsindustrie speelt.
Danny Lein
CEO Twipe Mobile Solutions

ID Twipe Mobile Solutions

  • Locatie: Heverlee
  • Aantal medewerkers: 28 voltijdequivalenten (België)
  • Omzet (2021): € 4.307.149,89
  • Exportaandeel in de omzet (2021): 92%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export (buiten het VK):  9%
  • www.twipemobile.com

Benieuwd wie de andere kanshebbers waren?

Benieuwd wie de andere kanshebbers waren?

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors