Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2021

Naast Molecubes was Sylvia in 2021 een van de twee winnaars van de Leeuw van de Export in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’.

De geschiedenis van Sylva gaat terug tot de 18e eeuw, toen de familie Van Hulle met een boomkwekerij startte. Sindsdien groeide het bedrijf gestaag uit tot een vaste waarde in de wereld van bos- en haagplanten.

 

Verre markten op de radar


Op 115 ha in de Gentse regio kweekt Sylva op jaarbasis zo’n 25 miljoen planten volgens de strengste milieuvereisten.

De producten vertrekken naar 40 verschillende exportlanden, voornamelijk binnen Europa. Al richt het bedrijf zijn pijlen ook almaar meer op veelbelovende niet-EU-markten.
 

Traditie én vernieuwing

Dat Sylva binnen een traditionele branche een indrukwekkend internationaal parcours aflegt met innovatie en durf als rode draad, liet de eindjury van de Leeuw van de Export niet onberoerd.

Dankzij talrijke investeringen in technologie heeft Sylva een voorsprong genomen die in de toekomst volop vruchten zal afwerpen, niet in het minst in verre afzetmarkten.
 

ID Sylva (2020)

  • Locatie: Lievegem
  • Aantal medewerkers: 30,5 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 7.918.327,07
  • Exportaandeel in de omzet (2020): 80%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export: 13%
  • Website: www.sylva.be

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors