Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2002

‘Een beetje gek’ is de betekenis van Poco Loco. In 2002 mocht deze producent van tortillachips uit Roeselare de allereerste Leeuw van de Export mee naar huis nemen in de categorie ‘Best Performer’. Jaren later is Snack Food Poco Loco in alle uithoeken van de wereld actief, maar de ambities blijven torenhoog. “Met een zakje chips kan je de wereld rond”, lacht Managing Director Peter Denolf.
 

West-Vlaamse tex-mex

Poco Loco zag het levenslicht in 1995. Tijdens een verblijf in de VS zag een van de stichters hoe populair tex-mex er was. Hij was ervan overtuigd dat die trend ook naar Europa zou overwaaien. “Hij kreeg meer dan gelijk, want anno 2015 staat de teller staat op 80 exportlanden.”
 

Professionele en particuliere lekkerbekken

Om een vervolg aan zijn succesverhaal te blijven breien, investeert Poco Loco fors in Onderzoek & Ontwikkeling (O&O). Bedoeling van het bedrijf is om zijn gamma verder te verbreden met nieuwe varianten en de recepturen aan te passen aan de smaak van consumenten in de verschillende afzetmarkten.

Maar de smaakspecialisten speuren evenzeer naar nieuwe manieren om het zout- en vetgehalte van de snacks te verlagen zonder in te boeten aan smaak. Peter Denolf: “Elke nieuwigheid testen we uit in onze interne smaakacademie en vervolgens tijdens smaakpanels met consumenten – een intensieve aanpak, maar het werkt!”
 

ID Snack Food Poco Loco (2015)

  • Locatie: Roeselare
  • Aantal medewerkers: 440
  • Omzet: 220 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 96%
  • Aanwezig in: 80 landen
  • Website: www.pocoloco.be

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors