Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2019

2019 was het jaar waarin Sioen Industries de Leeuw van de Export won in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.

De West-Vlaamse speler uit Ardooie vervaardigt garens, vezels, weefsels, kleuroplossingen, gecoat technisch textiel en professionele beschermkledij.

In 2018 haalden de 4.697 voltijdequivalenten van dit beursgenoteerde familiebedrijf 458.110.000 euro omzet uit export, goed voor 91% van het totaal.

   

  Organische groei en overnames

  Doorheen de 5 jaar voor de overwinning tekende de producent een spectaculaire omzetgroei van 55% op, onder meer door gerichte acquisities.

  Anno 2019 telde Sioen 25 vestigingen wereldwijd en 12 verkoopkantoren. Kort voor de overwinning op de Leeuw van de Export werden verkoopkantoren geopend in Dubai en de VS en deed de fabrikant acquisities in Finland, Zweden, Estland en Australië.
   

  Wereldmarktleider in technisch textiel en beschermkledij

  Sioen-producten vinden hun afzet in 127 landen. In technisch textiel en beschermkledij is het bedrijf zelfs wereldmarktleider. Daarnaast boort Sioen voortdurend nieuwe segmenten aan waarin hun expertise het verschil kan maken, zoals geotextiel en kogelwerende kledij.
   

  Innovatie als sleutel tot internationaal succes

  Onder meer met die doorgedreven focus op Onderzoek & Ontwikkeling wist Sioen Industries de jury te overtuigen. Door continu te blijven innoveren, slaagt het bedrijf erin om als een van de enige Vlaamse textielbedrijven sterk te blijven groeien, binnen en buiten Europa. Die expansie combineert de producent met investeringen in Vlaanderen.
   

  ID Sioen Industries (2018)

  • Locatie: Ardooie
  • Aantal medewerkers: 4.697 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 459 miljoen
  • Exportaandeel in de omzet: 90,5%
  • Aanwezig in: 127 landen
  • Website: https://sioen.com

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors