Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2002

Samen met het West-Vlaamse Snack Food Poco Loco haalde het Limburgse PMTC in 2002 de allereerste Leeuw van de Export binnen, in de categorie ‘Young Exporter’. Fast forward naar 2015 en ‘s lands grootste testhuis voor software en digitale tv-toepassingen is actief onder internationale vlag.
 

Internationale arena

Zo kwam PMTC in 2007 in handen van sectorgenot en wereldleider Testronic Labs. Maar toen de aandeelhoudersstructuur en de strategie van het Amerikaanse moederbedrijf in 2012 wijzigden, gingen de Diepenbekenaren op zoek naar een nieuwe investeerder.

Met Eurofins – een internationaal netwerk van laboratoria dat testdiensten aanbiedt voor tal van sectoren – was er meteen een match. De multinational beschikt over 200 labo’s in bijna 40 landen en heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg. Anno 2015 luistert PMTC dan ook naar de naam Eurofins Digital Testing Belgium.
 

ID Eurofins Digital Testing Belgium (2015), het vroegere PMTC

  • Locatie: Diepenbeek
  • Aantal medewerkers: 145
  • Omzet: 9 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 62%
  • Aanwezig in: 24 landen

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors