Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2011

In de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’ won Orfit Industries de Leeuw van de Export 2011. Terecht, want export vertegenwoordigt maar liefst 98% van hun zakencijfer. De producten vinden hun weg naar professionele eindgebruikers in 71 landen, verspreid over alle continenten.

Van bij het begin in 1991 koos het familiebedrijf in Wijnegem resoluut voor een internationale aanpak. En dat wierp duidelijk vruchten af!
 

Producten die levens veranderen

Weinig bedrijfsleiders zullen verkondigen dat u maar beter niet in aanraking komt met hun producten, maar Steven Cuypers, CEO Orfit Industries, vormt hierop een uitzondering. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt immers uiterst specifieke medische hulpmiddelen.

In thermoplastische polymeren vervaardigt Orfit industries onder meer spalkmaterialen, immobilisatiesystemen voor kankerpatiënten die worden bestraald en plaatmateriaal voor prothesekokers voor patiënten die een amputatie moeten ondergaan.
 

O&O zorgt oor de wow-factor

“Orfit Industries is op alle vlakken sterk gegroeid: omzet, export en personeel. In de drie segmenten waarin we actief zijn – fysieke revalidatie, radiotherapie en orthopedie – zijn we anno 2011 wereldwijd het nummer twee. Die voortdurende groei hebben we onder meer te danken aan onze focus op Onderzoek & Ontwikkeling. Gemiddeld 12 tot 15% van de omzet wordt elk jaar opnieuw in productontwikkeling geïnvesteerd. En ongeveer een kwart van onze medewerkers is erbij betrokken.”
 

ID Orfit Industries (2010)

  • Locatie: Wijnegem
  • Aantal medewerkers: 48 voltijdequivalenten
  • Omzet: 11,6 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 98%
  • Aanwezig in: 71 landen
  • Website: www.orfit.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors