Leeuw van de Export 2022
-

Mogen uw exportactiviteiten en exportstrategie gezien worden? Reserveer uw plek tussen de groten en neem vandaag nog deel aan de Leeuw van de Export 2022.

Met deze felbegeerde award richt Flanders Investment & Trade (FIT) al sinds 2002 de schijnwerpers op Vlaamse topexporteurs. En dat in twee categorieën:

 1. Bedrijven met max. 49 medewerkers;
 2. Bedrijven met 50 of meer medewerkers.

Schuilt er ook een Leeuw in u?

Dien uw wedstrijdformulier in vóór 31 mei.

Het wedstrijdverloop van a tot z

Dit jaar vindt de Leeuw van de Export plaats op woensdag 14 september 2022 in de Leuvense Brabanthal. Maar vooraleer de strijd om de overwinning kan losbarsten, staat de deelnemers een uitgebreid wedstrijdparcours te wachten.

 • Tegen uiterlijk 31 mei vervolledigt u uw wedstrijdformulier via www.leeuwvandeexport.be.
 • Op 8 juni komt de vakjury voor de eerste keer samen om drie genomineerden in elke categorie te kiezen.
 • Is uw bedrijf een van de zes genomineerden? Dan laat FIT u op 13 juni weten hoe u uw uitgebreider wedstrijddossier tegen 29 augustus optimaal vormgeeft én hoe u zich het best voorbereidt voor de finale juryronde op 7 september. Tijdens de zomermaanden blikt FIT bovendien een videoportret over uw bedrijf in.
 • Op 14 september maakt FIT de twee kersverse Leeuwen van de Export bekend tijdens een wervelende awardshow in de Brabanthal in Leuven.
   

Waarom meedingen?

Deelnemen aan de Leeuw van de Export 2022 is de eerste stap naar de overwinning. En dat loont: daar zijn onze oud-winnaars het unaniem over eens. Wat heeft de award concreet voor hen betekend? En welke eigenschappen zijn essentieel voor een zegevierende Leeuw? In de komende weken ontdekt u de antwoorden in hún woorden via onze socialemediakanalen.

Al staan een aantal argumenten om deel te nemen als een paal boven water. Alleen al met een nominatie beschikt u onder meer over:

 • een unieke kans om uw exportbedrijf in de spotlights te plaatsen;
 • een extra verkooptroef om buitenlandse prospects en klanten te overtuigen;
 • een imagoboost voor uw bedrijf;
 • een teken van erkenning voor de inzet van al uw medewerkers.

Ontdek alle details over het wedstrijdverloop, de deelnameprocedure en de eregalerij.

Deel dit nieuws

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors