Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2021

In 2021 was Molecubes een van de uitzonderlijk twee winnaars van de Leeuw van de Export in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’. Het Gentse technologiebedrijf zag het licht in 2015 als spin-off van de UGent. Hun compacte scanners voor moleculaire beeldvorming worden ingezet om organen, tumoren of de werking van geneesmiddelen in beeld te brengen. De scanners waren anno 2021 al aan het werk in 14 landen.

   

  Kansen verzilveren

  Om zijn groeikansen in de VS volop te benutten, richtte Molecubes een eigen filiaal op in Boston, de biotech- en farmahub bij uitstek op Amerikaanse bodem. Naast de huidige exportmarkten lonken vooral verre bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea.
   

  Uiterst performant

  Molecubes overtuigde de jury van de Leeuw van de Export verder met zijn cijfers die blijk geven van een sterke performantie. De ‘born global’ heeft als piepjong healthtechbedrijf al een palmares om u tegen te zeggen en koestert bovendien torenhoge ambities in de Noord-Amerikaanse markt en het Verre Oosten.
   

  ID Molecubes (2020)

  • Locatie: Gent
  • Aantal medewerkers: 20 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 4.969.013
  • Exportaandeel in de omzet (2020): 96%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export: 49%
  • Website: www.molecubes.com

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors