Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2013

Met een adres als de Lion d’Orweg leek Medec Benelux wel voorbestemd om in 2013 de titel Leeuw van de Export binnen te halen in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’. Maar uiteraard heeft de overwinning alles te maken met de gedrevenheid, het strategische inzicht en het indrukwekkende palmares van deze Aalsterse ‘born global’.
 

Sterke banden met distributeurs wereldwijd

Via een uitgebreid distributienetwerk is Medec Benelux met zijn anesthesieapparatuur aanwezig in 93 landen. Per land werkt het Aalsterse bedrijf met slechts één distributeur. Dat is een bewuste strategie, want Medec Benelux investeert stevig in zo’n samenwerking.

“Onze reputatie in elk land staat of valt met de keuze van de juiste partner”, benadrukte Kristof Braem, CEO van Medec Benelux tijdens een interview kort na de overwinning op de Leeuw van de Export. “Bovendien moeten we wereldwijd zorgen voor de productregistratie en een continue ondersteuning: van onderhoud over verkoop tot klinische bijstand.”

“De eerste toestellen verkopen in een nieuwe markt, dat is het moeilijkst”, voegde Kistrof Braem toe. “Daarna hebben we meestal het vertrouwen gewonnen en kunnen we referenties opbouwen. Het is aan ons om onze distributeurs blijvend te overtuigen en te motiveren. Daarvoor werken we zeer nauw samen en onderhouden we regelmatig persoonlijk contact.”
 

ID Medec Benelux (2012)

  • Locatie: Aalst
  • Aantal medewerkers: 45
  • Omzet: bijna 9,5 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 99,66%
  • Aanwezig in: 93 landen
  • Website: www.medec-intl.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors