Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2021

Locinox ging in 2021 met de Leeuw van de Export aan de haal in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’. Het Waregemse familiebedrijf ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten (bv. sloten, scharnieren, hydraulische pompen, elektromotoren, codeklavieren). En dat voor fabrikanten van hekwerk en poorten.

Twee derde van zijn toegevoegde waarde haalt het bedrijf uit het productassortiment zelf, een derde uit de dienstverlening errond.De complexe componenten vragen om continue innovatie. Maar ook qua digitalisering en automatisatie van zijn productie- en ondersteunende processen trekt Locinox alle registers open. Dankzij doorgedreven inspanningen in digitale marketing, bijvoorbeeld, draait het bedrijf vandaag al 30% van zijn omzet rechtstreeks via zijn b2b-webshop.

   

  Toonaangevende nichespeler

  Opgericht in 1990 groeide het Waregemse familiebedrijf op 3 decennia uit tot Europees marktleider in zijn niche. Anno 2021 haalde Locinox het leeuwendeel van zijn omzet uit exportactiviteiten, waarbij de focus vooral op onze buurlanden, Polen en de VS ligt.
   

  Innovatieve vruchten

  Vooral de innovatieve mindset in een niche met een vrij traditionele reputatie wist de eindjury te charmeren. Van zijn technologisch geavanceerde productaanbod over alle onderliggende bedrijfsprocessen tot circulariteit van componenten: over de hele lijn heeft dit familiebedrijf het lef en de ambitie om out-of-the-box te denken.
   

  ID Locinox (2020)

  • Locatie: Waregem
  • Aantal medewerkers: 83 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 38.902.346
  • Exportaandeel in de omzet (2020): 90%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export: 15%
  • Website: www.locinox.com

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors