Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2017

In 1995 investeerde Koen Klingele in een eerste chocolademachine en werd Klingele Chocolade een feit. Vanaf dag één specialiseerde deze Evergemse producent zich in eerlijk geproduceerde chocolade binnen heel specifieke niches: zonder toegevoegde suiker of gezoet met stevia, lactosevrij, met extra vitamines ... Klingele Chocolade speelt hiermee in op een wereldwijde trend naar een gezondere levensstijl.
 

Innovatieve nichespeler

Door de focus op specifieke niches was de thuismarkt al snel te klein en volgde op korte tijd de stap naar export. Met succes, want zo’n twee decennia later worden de chocoladerepen en -tabletten verkocht in 44 landen over alle continenten heen. Het bedrijf commercialiseert enkele eigen merken, maar ruim de helft van de productie is bestemd voor de private labelmarkt.

Daarenboven draagt Klingele Chocolade innovatie en Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) hoog in het vaandel: naast onderzoek naar onder meer suikervervangers werkt het bedrijf samen met zijn klanten aan speciale chocoladerecepten.
 

Ambachtelijk én vernieuwend ondernemerschap

De slimme combinatie van ambachtelijk ondernemerschap en productinnovatie binnen heel specifieke niches overtuigde de jury om Klingele Chocolade in 2017 tot Leeuw van de Export te bekronen in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’. Bovendien blinkt het Oost-Vlaamse bedrijf uit in duurzaam ondernemen. Naast een van de pioniers in eerlijke en gezonde chocolade in ons land, zet het bedrijf ook sterk in op welzijn op de werkvloer en levert het een waardevolle bijdrage aan het lokale economische weefsel.
 

ID Klingele Chocolade (2016)

  • Locatie: Evergem
  • Aantal medewerkers: 27 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 5 miljoen
  • Exportaandeel in de omzet: 69%
  • Aanwezig in: 44 landen
  • Website: https://klingelechocolade.be

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors