Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2022

Winnaar categorie 'Bedrijven met 50 of meer medewerkers'

Dit bedrijf uit het West-Vlaamse Oostrozebeke produceert kippenseparatorvlees voor verdere verwerking tot onder meer kookworst en diverse frituursnacks. Daarnaast verhandelt het diepvriesgroenten, -vlees, -vis en -frieten voor de retail en het foodservicessegment. Tot slot recupereert Kipco-Damaco nevenstromen van de pluimveeproductie en verwerkt ze tot functionele bouwstenen voor de aquacultuur en voedings- en dierenvoedingsproducenten.

83% van de omzet komt uit export, waarvan een aanzienlijk deel uit niet-EU-markten. De producent beschikt over een netwerk van eigen verkoopkantoren in onder meer Singapore, Brazilië, India, China en Vietnam. Naast de hoofdvestiging in Oostrozebeke zijn er productiesites in Polen en Frankrijk. De lokale marktkennis vanuit de verkoopkantoren en zijn gespecialiseerde knowhow zet Kipco-Damaco in om samen met de klant te bekijken hoe zijn vleesverwerkingsproces aangepast kan worden in functie van hun halffabrikaat. 

Ons motto is ‘durven, doen en doorgaan’.
Iris Vandaele
mede-eigenares en commercial & marketing director Kipco-Damaco

ID Kipco-Damaco

  • Locatie: Oostrozebeke
  • Aantal medewerkers: 56 voltijdequivalenten (België)
  • Omzet (2021): € 99.599.544,38
  • Exportaandeel in de omzet (2021): 83%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export (buiten het VK): 62%
  • www.damaco-group.com

Benieuwd wie de andere kanshebbers waren?

Benieuwd wie de vorige winnaars waren?

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors