Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2003

In 2003 kwam Jaga als winnaar van de Leeuw van de Export uit de bus in de categorie ‘Best Performer’. De creatieve, functionele én bovenal esthetische verwarmingsoplossingen van het Diepenbeekse bedrijf vallen dan ook wereldwijd in de smaak: van talloze Europese exportmarkten tot de VS, Japan, China en Australië.
 

Mensenbusiness, ook internationaal

“Jaga is een mensenbusiness”, vertelt CEO Jan Kriekels. “Ik werk niet samen met onbekenden. Liever dan overal in een chic hotel te kruipen, wil ik op reis tussen de mensen zelf leven. Pas zo leer je een nieuwe cultuur grondig kennen. En zo smeed je banden voor het leven. Met hen wil ik ondernemen, hen vertrouw ik. Zo hanteren we per land een andere exportstrategie, die gebaseerd is op de relatie met wie we daar samenwerken. Ik ken hen en hun partners, heb hun kinderen weten geboren worden, maakte ups en downs mee …”
 

Over leeuwen met vleugels en olifantenvel

Dat een Leeuw van de Export een hoger doel moet hebben, daar kan Jan Kriekels zich volledig in vinden. “Anders hou je dit soort leven niet vol. Door het vele reizen gooi je je soms in erg onzekere situaties. Ook moet een Leeuw van de Export vleugels hebben, en tegelijk een olifantenvel. ‘Doe maar normaal’ of ‘Blijf met beide voeten op de grond’ zijn typisch Vlaams advies. Maar daar moet je je niets van aantrekken als ondernemer. De drang om goede dingen te realiseren moet allesoverheersend zijn, zoals bij een topatleet. Dat betekent export voor mij: op zoek gaan naar uitdagingen die bijdragen aan een betere wereld.”
 

ID Jaga (2015)

  • Locatie: Diepenbeek
  • Aantal medewerkers: 400
  • Omzet: 130 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 85%
  • Aanwezig in: 50 landen
  • Website: www.jaga.com

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors