Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2010

In het crisisjaar 2009 draaide fintech-specialist Financial Architects een pak meer omzet dan het jaar voordien. In vergelijking met 2006 ging het zelfs om een verdubbeling. En ondanks een kreunende financiële sector breidde het Gentse bedrijf zijn klantenportefeuille – hoofdzakelijk actief in die sector – uit met onder meer ’s werelds grootste bank HSBC. Zo’n prachtig succesverhaal verdiende terecht de Leeuw van de Export 2010.
 

Van meet af aan internationaal

“Dat we zeer snel internationaal actief waren, maakte dit allemaal mogelijk”, vertelt Dirk De Beule, toenmalig CEO van Financial Architects. “Export was altijd al de onmisbare kers op de taart. Het verplicht je om internationaal na te denken, je bedrijf anders te organiseren, je product zodanig te ontwikkelen dat het in verschillende landen kan worden gebruikt. Dat zat er bij ons al van bij de start ingebakken.”
 

Opvallende speler

Dat het glansrijke parcours van de Gentse onderneming de aandacht zou trekken, stond in de sterren geschreven. Twee jaar na de overwinning op de Leeuw van de Export werd Financial Architects overgenomen door het beursgenoteerde Wolters Kluwer.
 

ID Financial Architects (2009)

  • Locatie: Gent
  • Aantal medewerkers: 181
  • Omzet: 24,5 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 89%
  • Aanwezig in: 26 landen
  • Website: www.wolterskluwer.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors