Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2020

In 2020 ging FAM met de Leeuw van de Export naar huis in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’. Al decennialang timmert deze machinefabrikant aan de weg naar internationaal succes. In de beginjaren vervaardigde FAM – voluit Fabricatie & Advies voor Machinebouw – naast snijmachines vooral oogst- en afvulmachines.

Maar het aandeel snijmachines in de omzet groeide jaar na jaar, met dank aan de stijgende populariteit van comfortvoeding: van diepvriesproducten over voorgesneden groenten in het versrayon tot kant-en-klare maaltijden.

   

  Vlaamse vestiging als innovatieve draaischijf

  Anno 2020 draaiden de ruim 6.000 snijmachines voor onder meer aardappelen, groenten, fruit vlees en kaas bij industriële voedingsverwerkers op alle continenten.

  Het bedrijf boogt op een netwerk van eigen verkoop- en servicekantoren, terwijl een innovatieteam in eigen land de machines naar nieuwe hoogtes tilt. Die worden gebouwd bij FAM, in tandem met zusterbedrijf Stumabo, specialist in precisiemessen.
   

  Gediversifieerd en vernieuwend

  Onder meer de gediversifieerde exportstrategie en de innovatieve spirit van FAM wisten de jury van de Leeuw van de Export te overtuigen. Idem dito voor de afgetekende lokale verankering van de machinebouwer: het gros van de technologie en onderdelen is van Vlaamse makelij.
   

  ID FAM (2019)

  • Locatie: Kontich
  • Aantal medewerkers: 58 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 29.680.090
  • Exportaandeel in de omzet: 91%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export: 34%
  • Website: www.fam.be

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors