Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2006

“Gedraag je als een groot bedrijf en je wordt het.” Chris Cardon, oprichter van Cardon Pharmaceuticals en nu CEO van Ecuphar, bewijst dat zijn tip werkt. Zijn eigen apotheek bleek al snel te klein. Maar ook aan de binnenlandse markt had hij onvoldoende. Die internationale plannen en resultaten leverden hem in 2006 de Leeuw van de Export op in de categorie ‘Young Exporter’. Sindsdien werden de grenzen alleen maar verder opengebroken.
 

Verkopers die meer doen dan verkopen 

“Wil je sterk groeien, zet dan je eigen verkoopstructuur op”, aldus Chris Cardon. “Anno 2015 hebben we vestigingen in Spanje, Italië, Duitsland, Nederland en Ierland. Onze verkopers zijn doorslaggevend voor ons succes. Al komen ze niet zomaar langs om te verkopen. Ze ondersteunen onze klanten in hun job, het product volgt wel nadien.”
 

Nauwe band met de klant

“Met onze dienstverlening maken we het verschil”, voegt Chris Cardon toe. “Zo geven we onze klanten onder meer opleidingen via seminaries. Soms organiseren we een jaar of langer klinische ondersteuning bij nieuwe klanten. Nadien presenteren we de resultaten en kunnen ze zelf ervaren hoe effectief onze geneesmiddelen werken.” Een transparante en nauwe manier van samenwerken die duidelijk internationaal wordt gesmaakt!
 

ID Ecuphar (2015), het vroegere Cardon Pharmaceuticals

  • Locatie: Oostkamp
  • Aantal medewerkers: 240
  • Omzet: 66 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 65%
  • Aanwezig in: 28 landen
  • Website: www.ecuphar.be

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors