Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2005

In 2005 nam het Leuvense Camco Technologies de Leeuw van de Export mee naar huis in de categorie ‘Young Exporter’. Nadien sloeg de ontwikkelaar van intelligente oplossingen voor visuele containeridentificatie en -tracking zijn vleugels verder uit. Gedelegeerd bestuurder Jan Bossens: “We moeten gewoon aan de top van de ontwikkeling blijven.”
 

Gestaag andere markten verkennen

“Toen we de Leeuw van de Export wonnen, waren we vooral in de Europese en Amerikaanse havenwereld actief”, herinnert Jan Bossens zich. “Later kregen we ook in heel wat andere regio’s vaste voet aan de grond, waaronder Australië en Zuid-Afrika, maar ook het Midden-Oosten en de Chinese markt.”
 

Overleven = innoveren

“Naast internationaliseren is innoveren onze overlevingsstrategie”, aldus Jan Bossens. “In de beginjaren controleerden we elke container manueel, maar later zijn we het hele proces gaan automatiseren. Door verder in microlokalisatiesystemen te investeren, vrijwaren we onze toekomst. Dat zijn gps-systemen zonder satellieten die een positie tot op 20 centimeter nauwkeurig kunnen bepalen. Zo kan geen enkele container nog verloren raken.”
 

ID Camco Technologies (2015)

  • Locatie: Leuven
  • Aantal medewerkers: 75
  • Omzet: 12 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 90%
  • Aanwezig in: 30 landen
  • Website: www.camco.be

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors