Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2018

BOPLAN won in 2018 de Leeuw van de Export in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’. Het West-Vlaamse bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert aanrijd-, val- en stootbeveiligingssystemen die hun toepassing vinden in magazijnen en productiehallen, op luchthavens, boorplatformen enzovoort.

Terwijl het gros van dergelijke systemen nog in staal is, kiest deze producent uit Moorsele voor aanrijdbeveiligingen in kunststof. De kmo ontwikkelde een impact- en uv-bestendig materiaal met een uitstekende chemische resistentie. Het heeft een lange levensduur en is bovendien 100% recyclebaar.

 

Geboren exporteur

Export zit in het DNA van deze producent: als nichespeler is het aanboren van nieuwe markten noodzakelijk om te kunnen doorgroeien. Vandaag is het bedrijf actief in 58 exportlanden.

In 2017 draaiden de 33 voltijdequivalenten een omzet van 14.225.000 euro, waarvan 85% uit export. BOPLAN heeft 6 Europese vestigingen en een Amerikaanse dochteronderneming.
 

Intelligente beveiliging

BOPLAN wist de jury van de Leeuw van de Export te overtuigen met gepassioneerd ondernemerschap en doorgedreven focus op innovatie.

Zo brengt het bedrijf met zijn intelligente aanrijdingspaal het Internet of Things (IoT) binnen in de wereld van de industriële beveiliging. Ingebouwde sensoren verzamelen continu informatie over de toestand van het systeem. Data-analyse laat toe om de omgeving verder te optimaliseren.
 

ID BOPLAN (2017)

  • Locatie: Moorsele
  • Aantal medewerkers: 33 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 14 miljoen
  • Exportaandeel in de omzet: 85%
  • Aanwezig in: 58 landen
  • Website: www.boplan.com

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors