Leeuw van de Export 2022
-

In dit engineeringbedrijf uit Hoogstraten draait alles rond producten en technieken voor de automatisatie van manuele handelingen binnen serres. Van oogstkarren over spuitmachines tot sorteer- en verpakkingslijnen: Bogaerts Greenhouse Logistics ontwikkelt en produceert alle systemen in huis. Die vinden hun afzet in ruim 40 landen, waaronder flink wat niet-EU-markten.

Bogaerts Greenhouse Logistics beschikt verder over een eigen R&D-center met testserre om prototypes in een realistische werkomgeving uit te testen. De 40-koppige engineeringafdeling vormt de spil van de innovatie bij deze leverancier aan de tuinbouwsector. Ook werkt het bedrijf samen met scholen voor innovatietrajecten, zoals voor een oogstrobot voor paprika’s. Er liggen verhuisplannen op tafel naar een grotere bedrijfslocatie met onder meer een automatisch magazijn en gesofisticeerdere productielijnen.

 

ID Bogaerts Greenhouse Logistics

  • Locatie: Hoogstraten
  • Aantal medewerkers: 154,04 voltijdequivalenten (België)
  • Omzet (2021): € 45.292.953,46
  • Exportaandeel in de omzet (2021): 91%
  • Aandeel niet-EU-landen in de export (buiten het VK):  43%
  • www.bogaertsgl.com

Benieuwd wie de andere kanshebbers waren?

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors