Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2018

Na een eerdere nominatie in 2014 won Biobest in 2018 de Leeuw van de Export in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’. Het biotechbedrijf zet al ruim 30 jaar hommels en andere insecten in voor bestuiving en biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw.

Biobest heeft de wind meer dan ooit in de zeilen: overal ter wereld gaan overheden de strijd aan tegen schadelijke pesticiden, de normen voor voedselveiligheid worden strenger en consumenten staan steeds kritischer in de supermarkt. Daarbovenop zijn plaaginsecten hoe langer hoe resistenter voor klassieke chemische bestrijdingsmiddelen.

   

  Een bezige wereldspeler

  Met zijn hommels, nuttige insecten en andere natuurlijke bestrijdingsmiddelen is Biobest vandaag op de 5 continenten aanwezig in 65 verschillende markten.

  In 2017 haalde het met zijn 1.009 voltijdequivalenten een omzet van 77.200.000 euro. Bijna 97% komt uit export, waarvan ruim de helft (53%) in niet-EU-landen wordt gerealiseerd.
   

  Indrukwekkend groeipad

  Biobest overtuigde de jury met zijn op en top duurzame productengamma dat wereldwijd voor een transformatie van de tuinbouwsector heeft gezorgd.

  Verder sprongen uiteraard de indrukwekkende groeicijfers in het oog, met 2017 als een echt topjaar. Naast enkele acquisities in nieuwe markten plukte het bedrijf volop de vruchten van zijn eigen distributiesysteem en klokte af op een groei van 30%.
   

  ID Biobest (2017)

  • Locatie: Westerlo
  • Aantal medewerkers: 1.009 voltijdequivalenten
  • Omzet: € 77.200.000
  • Exportaandeel in de omzet: 96,6%
  • Aanwezig in: 68 landen op 5 continenten 
  • Website: www.biobestgroup.com

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors