Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2005

In 2005 won BEST, een ambitieuze fabrikant van hoogtechnologische sorteermachines, de Leeuw van de Export voor de eerste keer. En dat in de categorie ‘Best Performer’. Winnaars mogen volgens het wedstrijdreglement vijf jaar lang niet deelnemen. Zodra het wel weer mocht, hadden de Leuvenaars opnieuw prijs in 2011. 
 

Niets zo bijzonder als de eerste keer

“Onze eerste overwinning op de Leeuw van de Export was zeer bijzonder”, herinnert Eddy De Reys, een van de vier oprichters van BEST, zich. “Voor onze werknemers was het een bevestiging van ‘kijk eens, hoe goed wij het gedaan hebben’. Dat schiep echt een wij-gevoel. En dan wonnen we zes jaar later opnieuw, met bovendien een spectaculair beter dossier.”
 

Prijs met impact

“Terwijl we de eerste keer overweldigd en aangenaam verrast waren, wisten we de tweede keer al waaraan we ons mochten verwachten,” voegt Eddy De Reys toe. “Toen hebben we meer nagedacht en onze titel beter ingezet. In onze marketing en sales, bijvoorbeeld, met het logo van de Leeuw van de Export prominent in ons briefhoofd.”

“Die impact was opmerkelijk. De titel bewijst immers de erkenning van de Vlaamse regering. In bepaalde landen zoals China en Turkije, zijn de aankopen van machines nog altijd door de overheid gereguleerd. Als je dan een soort officieel visitekaartje hebt, vergemakkelijkt dat wel een aantal zaken. Zo mochten we meedoen aan aanbestedingen of aan beperkte offerteaanvragen, waar we anders niet voor zouden worden overwogen.”
 

ID BEST (2010)

  • Locatie: Leuven
  • Aantal medewerkers: 245
  • Omzet: 72,6 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 97%
  • Aanwezig in: 60 landen
  • Overgenomen in 2012: door TOMRA
  • Website: www.tomra.com/en/sorting

 

Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

Hoofdsponsors

Sponsors