Leeuw van de Export 2022
-

Leeuw van de Export 2016

In 2016 haalde Aucxis de Leeuw van de Export 2016 binnen in de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’. Vanuit het Oost-Vlaamse Stekene verovert deze specialist in de automatisering van tijdkritische industriële processen de hele wereld. Neem om het even welke vis-, fruit- of bloemenveiling en de kans is groot dat daar de ‘e-trade systems’ van Aucxis worden gebruikt. Binnen deze nichemarkt van veil- en verkoopsystemen is het bedrijf afgetekend wereldmarktleider.

   

  Tal van sectoren

  Daarnaast produceert Aucxis procescontrolesystemen, vooral voor de langetermijnbewaring van fruit. Ook zet Aucxis volop in op RFID-technologie, die gebruikmaakt van radiosignalen voor identificatie. Via RFID-tags wordt bijvoorbeeld vis getraceerd langs de hele waarde- en toeleveringsketen. Met dergelijke automatiseringsoplossingen op basis van RFID-technologie bedient Aucxis naast de agro-industrie ook andere sectoren zoals de zorg, farma, chemie, publiek transport en retail.
   

  Van single- naar multi-business

  Zowel de diversificatie als sterke exporttoename  van Aucxis maakten indruk op de jury van de Leeuw van de Export. Het Oost-Vlaamse bedrijf onderzoekt regelmatig hoe het zichzelf kan herpositioneren in een traditionele niche. Daarbij investeert het sterk in innovatie. Zo won Aucxis in 2016 ook de Agoria eHealth Award in de categorie ‘Beste ICT-project dat kwaliteitssystemen verbetert en processen optimaliseert’. En dat samen met een consortium van Vlaamse bedrijven, ziekenhuizen en academici.
   

  ID Aucxis (2015)

  • Locatie: Stekene
  • Aantal medewerkers: 47
  • Omzet: > 6 miljoen euro
  • Exportaandeel in de omzet: 74%
  • Aanwezig in: 60 landen
  • Website: www.aucxis.com

  Benieuwd wie de andere Leeuwen zijn?

  U ontdekt ze allemaal in onze eregalerij.

  MET DE STEUN VAN DEZE BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Achter de Leeuw van de Export scharen zich verschillende sponsors. Sommige al sinds jaar en dag. Stuk voor stuk zijn het ondernemingen en organisaties die met hun kennis en expertise bedrijven bijstaan bij export en internationaal ondernemen.

  Hoofdsponsors

  Sponsors